4 מתכוני דגים לשבת - אביגיל מייזליק

אביגיל מייזליק
י"א כסלו ה'תשע"ח 29/11/17
השפית אביגיל מייזליק במבחר מתכוני דגים טעימים לארוחת השבת, בלעדי למהדריניוז

 

 

דניס בפטריות ויין לבן

דג שלם, צלוי ברוטב קלאסי וטעים במיוחד.

דרגת קושי: קלה    זמן צליה: כחצי שעה

1 דניס גדול

2 כוסות יין לבן יבש

חבילה פטריות טריות

3 בצלים גדולים קצוצים

שמן לטיגון

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל

במחבת מטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. שוטפים היטב את הדג, ומתבלים אותו במלח ופלפל. פורסים את הפטריות לפרוסות ומסדרים מסביב לדג. שמים את הבצל המטוגן סביב הדג ומפזרים את הפטרוזיליה. יוצקים את היין ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה. מידי פעם פותחים ויוצקים מהנוזלים שנקוו בתבנית על הדג.

מתקבל דג בצבע חום עמוק ויפה. אין להשתמש בפטריות משומרות, כיוון שיתקבל טעם שונה לחלוטין.

 

פילה דג ברוטב פלפלים ושמן זית

כיף של דג! רוטב עשיר וצהבהב, טעם חלומי שאפשר לעשות אותו חריף או לא לפי הטעם, ואוכלים אותו עם המון המון חלה.

דרגת קושי: בינונית     זמן בישול: 20 ד'        6-8 מנות

6-8 מנות פילה דג ללא עור ועצמות (מוסר, לברק, דניס, נסיכה, טונה, באס)

3 פלפלים אדומים וצהובים לפי הטעם

2 פלפלים חריפים (רק למי שאוהב חריף, אפשר גם לוותר)

4 כפות כוסברה קצוצה

6 שיני שום קלופות ופרוסות לעיגולים עבים

3 עגבניות בשלות, קצוצות דק

מלח

חצי כוס שמן זית

כפית כורכום

כפית פפריקה מתוקה (רצוי בשמן)

רבע כפית אבקת מרק בטעם עוף

פורסים את הפלפלים הצבעוניים והחריפים אם רוצים לרצועות. מניחים אותם במחבת רחבה ועמוקה עם מכסה (או סיר רחב). מוסיפים את הכוסברה, השום, העגבניות ומעט שמן זית. מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית עד שהירקות מתחילים להיטגן, 3-4 ד'. מניחים על הירקות את פרוסות הדג. מערבבים בקערה את יתרת השמן עם הפפריקה, כורכום, אבקת מרק ומלח. יוצקים על הדגים את השמן המתובל ומקפידים שלא תשאר אפילו טיפה של שמן בכוס. מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים 20 ד' או עד שהדגים קפיציים למגע. אם מכינים לשבת – מחממים לפני השבת ומניחים על הפלטה. הבישול הארוך רק מעשיר ומחזק את הטעמים.

 

מושט צלוי בתנור עם עגבניות ובצל מטוגן

 

דרגת קושי: קלה   זמן צליה: 20 ד'     8 מנות

8 פילטים של מושט, מנוקים ושטופים

2 בצלים גדולים, פרוסים לפרוסות

4 כפות שמן זית+ 2 נוספות

3 עגבניות, פרוסות לעיגולים

לימון אחד, ללא הקליפה הצהובה

חצי כפית כורכום

כפית פפריקה

6 שיני שום כתושות

2 כפות פטרוזיליה או כוסברה

מלח ופלפל

מזהיבים את הבצלים במחבת עם שמן הזית במשך 10 ד' על אש בינונית. מערבבים מידי פעם עד שהבצלים רכים וזהובים. מוסיפים את הכורכום והפפריקה ומערבבים. מניחים את הבצל המטוגן על תבנית בינונית. מפזרים את השום בין הבצלים. מניחים את הפילטים ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים בין הדגים את פרוסות העגבניה, פורסים את הלימון לחצאי עיגולים ומניחים גם אותו בין הדגים. מפזרים על הכל פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ומזלפים את שתי כפות שמן הזית הנוספות. צולים בחום של 220 מעלות כעשרים ד' או עד שהדגים זהובים. מגישים את הדג יחד עם הירקות והמיצים שהצטברו בתבנית.

 

סלמון בציפוי פירורים ועשבי תיבול

זוהי מנה קלאסית מאד, קלה להכנה ומרשימה בטעמה ובמראה הצבעוני שלה. ניתן להכין פילה שלם בצורה זו, או לחתוך למנות, לפני רצונכם.

זמן הכנה: 20 ד'    זמן צליה: 20-25 ד'       8 מנות

8 מנות פילה סלמון

2 כפות חרדל

מלח ופלפל

2 כוסות יין לבן (יבש או חצי יבש)

לציפוי:

2 כוסות פירורי לחם

4 שיני שום כתושות

4 כפות בזיליקום

4 כפות פטרוזיליה

כף שמיר (לא חובה)

שליש כוס שמן זית

מלח ופלפל

מכינים את הציפוי: שמים את פירורי הלחם, השום ועשבי התיבול במעבד מזון ומעבדים היטב עד לקבלת פירורים בגוון ירקרק ואחיד. מוציאים, מעבירים לקערית, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את שמן הזית. מערבבים עד שהכל שוב מתאחד ומקבל מראה מבריק מעט. מניחים את הדג בתבנית התנור, מורחים עליו את החרדל בצורה אחידה, מתבלים במלח ופלפל ושמים שכבה נאה של הפירורים על כל מנה. מהדקים מעט, יוצקים בזהירות באחת הפינות של התבנית את היין כך שהוא לא ירטיב את ציפוי הפירורים ואופים בחום של 200 מעלות - 20 -25 ד', עד שהציפוי מזהיב קלות. מוציאים ומגישים עם פלחי לימון.

 

לעוד מתכונים של אביגיל מייזליק לחצו כאן

 

 

תגובות

* אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש באתר, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע.