מתכוני גלידות: אביגיל מייזליק בטור "קריר"

אביגיל מייזליק
י"ט אב ה'תשפ"א 28/07/21
חם? זה הזמן לגלידה ביתית: השפית אביגיל מייזליק במתכוני גלידות מיוחדים וטעימים. מתכון לגלידת "מגנום" שוקולד על מקל, ומתכון נוסף ל"קוקולידה מעלפת", מוכנים להתקרר ?

"מגנום" שוקולד על מקל

על הגלידה הזו עבדתי הרבה זמן, ניסיתי כל מיני ניסיונות עד שבסוף בס"ד – הייתי מרוצה. השילוב של תמרים שלמים, שקדים ושקדייה יחד עם השוקולד יצר תערובת עשירה מספיק, שהצליחה להתחרות במתכון החלבי בלי לוותר על הבריאות. כיף של דבר.

דרגת קושי: קלה פלוס    זמן קלייה: 3 -4 דקות  זמן הקפאה: 24 - 48 שעות    כ-8 ארטיקים

 

1/2 כוס שקדים, פרוסים

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס

4 תמרים מזן מג'הול, מגולענים

2 כפות 'שקדייה'

1/2 כוס חלב שקדים, או חלב אורז

 

שוקולד מומס, להגשה (לא הכרחי)

 

8 תבניות של ארטיקים

 

1. מחממים תנור מראש לחום של 180 מעלות. קולים את השקדים למשך 3 - 4 דקות, עד שהם מזהיבים קלות.

2. מעבירים את השקדים למעבד-מזון או לבלנדר וטוחנים כ-5 דקות למחית אחידה. מוסיפים את השוקולד וממשיכים לטחון עד שכל השוקולד מתאחד עם השקדים. מוסיפים את התמרים וממשיכים לטחון, מוסיפים את השקדייה וקרם הקוקוס לקבלת קרם סמיך ועשיר מאוד, אך עדיין קצת נוזלי; אם הוא סמיך מדי מדללים עם עוד מעט חלב.

3. מעבירים את הקרם לתבניות הארטיקים ונועצים מקל בכל ארטיק. מקפיאים יום ועדיף יומיים.

4. לפני ההגשה, שוטפים את תבניות הארטיקים מתחת לזרם מים קרים 2 - 3 דקות, ושולפים את הארטיקים בעדינות. ניתן לזלף עליהם פסי שוקולד מומס פני ההגשה.

 

 

קוקילידה

להכנת הקוקילידה השתמשתי בעוגיות שוקולד צ'יפס מהפרק הקודם ובסורבה קוקוס. בעיניי סורבה הקוקוס הוא אחד הדברים הטעימים שיצא לי להכין בספר הזה, ואפשר כמובן להשתמש בו בפני עצמו – כגלידה. אם יש לכם מכונת גלידה – נפלא; אם לא – ניתן להכין את הסורבה, להקפיא אותו,  לטחון במעבד-מזון למרקם המתאים ולהקפיא שוב. כך עשיתי אני...

דרגת קושי: קלה פלוס       זמן אפייה: 10 - 12 דקות  זמן קלייה: 3 - 4 דקות   זמן הקפאה:  8 - 10  שעות         כ-10 מנות

*אופציה ללא גלוטן*

 

לעוגיות:

2 כוסות קמח מלא 80%, או קמח כוסמין מלא 80%, או קמח שקדים, או קמח קוקוס

1/3 כוס שמן, או חמאת קוקוס

1 כפית אבקת אפייה

1 ביצה

1/2 כוס סוכר קוקוס, או סירופ מייפל טבעי

150 גרם (11/2 כוסות) שוקולד צ'יפס; או שוקולד מריר, קצוץ גס

1/2 כוס אגוזי פקאן, קצוצים גס

לסורבה:

2 כוסות קוקוס טחון

2 קופסאות (800 מ"ל) חלב קוקוס

7 כפות סירופ מייפל טבעי

1 כפית מיץ לימון

 

תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה

 

1. מכינים את העוגיות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מערבבים יחד את כל החומרים לבצק אחיד. בעזרת חותכן בקוטר 3 - 4 ס"מ יוצרים מהבצק עוגיות מדויקות ומניחים על התבנית. אופים למשך 12 - 15 דקות, עד שקצות העוגיות וחלקן התחתון זהוב. מוציאים (לא מכבים את התנור) ומצננים.

2. מכינים את הסורבה: מניחים את הקוקוס על תבנית התנור (מרופדת בנייר אפייה) וקולים 3 - 4 דקות, עד שהקוקוס מזהיב. מעבירים לסיר. מוסיפים את חלב הקוקוס והמייפל ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה 5 דקות. מסננים היטב וסוחטים את הקוקוס שמסננת. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.

3. מקפיאים במכונת גלידה או בכלי שטוח למשך 8 שעות. אם הסורבה הוקפא בכלי – שוברים אותו לחתיכות וטוחנים במעבד-מזון, מחזירים לכלי ומשטחים אותו באופן אחיד. מקפיאים עוד שעתיים.

4. בעזרת אותו חותכן של העוגיות חותכים מהסורבה עיגולים. מניחים עיגול סורבה בין כל זוג עוגיות ומחזירים להקפאה לזמן קצר. מגישים.

 

תגובות

* אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש באתר, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע.