מתכון כפול: עוף עסיסי ומאפה חצילים, עגבניות וקישואים

אביגיל מייזליק
כ"א תמוז ה'תשפ"א 01/07/21
השפית הידועה, אביגיל מייזליק במתכונים עסיסים ובריאים לשבת: עוף עסיסי עם בטטה, פטריות וגזר לעיקרית, ומאפה חצילים, עגבניות וקישואים כתוספת ירק מופלאה, שתהפוך כל מנת בשר לחגיגה אמיתית.

עוף עסיסי עם בטטה, פטריות וגזר

הירקות הכתומים, הפטריות רוטב הסויה והדבש מתחברים באופן פשוט מופלא. מתקבל תבשיל טעים ועסיסי במיוחד, הירקות הכתומים נמסים בפה והתבשיל כולו ממלא את הבית בריח נהדר של בריאות.

דרגת קושי: קלה זמן בישול: שעה וחצי 8 מנות


8 מנות עוף (כרעיים או עוף מחולק)
3 ¼ כוס שמן זית
2 בטטות בינוניות, קלופות ופרוסות לעיגולים בעובי 2 ס"מ

2-3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות

חופן פטריות, חצויות (לא חובה)

בצל גדול, פרוס לרצועות
2 שיני שום, קלופות וחצויות
3 כפות רוטב סויה
½ כפית צ'ילי גרוס
1 כפית דבש
מלח ופלפל
מחממים סיר רחב, שמים את שמן הזית והבצל, מטגנים על אש גבוהה במשך 2-3 דקות, ומנמיכים את האש. מטגנים 5 דקות, מערבבים מידי פעם, עד שהבצל מתרכך מעט. מוסיפים את העוף, מגביהים את האש, ונותנים לעוף להזהיב בחלק של העור. מוסיפים את הירקות, השום  ורוטב הסויה, הצ'ילי, הדבש, מלח ופלפל. מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע או עד שהכל רך. אני מאוד אוהבת להכניס את התבשיל לתנור ל-10 דקות בחום של 200 מעלות כדי לתת אקסטרא פריכות לעוף ולירקות.

 

מאפה חצילים, עגבניות וקישואים      

תוספת ירק מופלאה, שתהפוך כל מנת בשר לחגיגה אמיתית– פשוט להניח עיגול ירק נהדר שכזה על הצלחת ולצידו להגיש בשר או עוף – מתכון באמת נפלא. כמובן שהיא עומדת גם כמנה בפני עצמה בארוחה קלילה. טעמתי אותה לראשונה במסעדה עם כוכב מישלן בה עבדתי באנגליה והיא באמת מיוחדת במינה.

דרגת קושי: בינונית    זמן בישול: 15 ד'     זמן אפיה: 10 ד'     8-10 מנות  

3 חצילים עבים למדי

4 כפות שמן זית

לרוטב העגבניות:

10 עגבניות אדומות

2 בצלים גדולים, קצוצים דק

4 שיני שום

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל

6 זוקיני או קישואים קטנים, פרוסים לעיגולים דקים ככל האפשר

פורסים את החצילים לעיגולים בעובי ס"מ ומניחים על ניר אפיה משומן. מפזרים עליהם את יתרת שמן הזית ואופים בחום של 200 מעלות למשך 10-15 ד', עד שהם מזהיבים ומתרככים. מוציאים. בינתיים מכינים רוטב: יוצרים איקס בחלק התחתון של העגבניות, שמים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים. קולפים את העגבניות, מסירים את הגרעינים וחותכים את בשר העגבניות לקוביות קטנות ככל האפשר. בסיר קטן מזהיבים את הבצל הקצוץ עם שמן הזית כחמש ד'. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את קוביות העגבניות, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים ללא מכסה למשך 10 ד'. מתבלים במלח ופלפל ומצננים מעט.

מסדרים את המנה לאפיה: מניחים רינג או טבעתמתכת בקוטר החציל על תבנית התנור, מרופדת בניר אפיה. מניחים עיגול אחד של חציל בתוך הרינג ומתבלים במלח ופלפל. שמים מספר כפות של רוטב העגבניות ומניחים עיגול חציל נוסף. שמים כף נוספת של רוטב על החציל השני ומסדרים מעליו עיגולים של זוקיני בצורה חופפת. מפזרים עליהם מלח ופלפל ומעט שמן זית. מרימים את הרינג ומכינים באותה צורה את שאר המנות. אופים בחום של 180 מעלות. למשך 15 ד', עד שהקישואים מזהיבים.

תגובות

* אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש באתר, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע.