אסאדו בירקות שורש

גורמהדרין מתכונים
ח' ניסן ה'תשע"ז 04/04/17
אני אוהב את הצורה של נתחי האסדו, שנראים כמו שרשרת, ואוהב את הטעם העשיר שהם מקבלים אחרי שהות ארוכה בתנור. כאן הם צלויים עם פלפל גרוס מלח ורוזמרין , ומוקפים בירקות שורש חורפיים. למתכון אין טיפת שמן, למעשה הרוטב שניגר משומן האסאדו ממלא את מקום השמן

מינימום עבודה מקסימום טעם!

מספר מנות: 6 מנות  |  זמן עבודה: 10 דקות  |  מיומנות: קל  I   זמן אפייה 4 שעות

1.750-1.500 ק"ג אסאדו (קשתית, שפונדרה) עם עצמות "אדום אדום"

גזרים בינוניים

3  בטטות גדולות

2.  שומר

2   בצלים

2   ראשי שום

 מלח ופלפל גרוס

עלי רוזמרין

אופן ההכנה

1. מפזרים מלח פלפל ורוזמרין על נתחי האסדו וירקות השורש

2. מחממים את התנור לחום של (160 מעלות). מכינים סיר גדול עם מכסה שיכיל את הבשר     ואת הירקות בנוחות.(אפשר גם תבנית גדולה רק חובה לכסות עם נייר כסף טוב)  

3. את הירקות אנו לא קולפים פשוט שוטפים טוב ומניחים בתבנית

4. מכניסים את סיר האסאדו לתנור ומכסים למשך 4 שעות מי שאוהב יותר יכול להוסיף  שעה

5. במשך האפייה מרטיבים את הבשר ואת הירקות בנוזלים (כפעמיים) ומכסים שוב את הסיר.

מעבירים לפלטה ויש לכם חמין בריא לשבת ... לשובע....

שנתיים אחרי הבחירות במי הייתם בוחרים?
["עליזה בלוך (35%)","משה אבוטבול (38%)","מועמד אחר (27%)"]
[35,38,27]

תגובות

* אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש באתר, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע.