אביגיל מייזליק: עוגת קראנצ' שוקולד וקרם קוקוס

אביגיל מייזליק
כ"ה אלול ה'תשפ"א 02/09/21
השפית אביגיל מייזליק: "את חלב וקרם הקוקוס המציאו במיוחד בשביל אוכלי הפרווה למיניהם. הוא כל כך טעים, בריא ומשדרג כל מנה שמשתמשים בו. במקום להכין גנאש למילוי משוקולד וקצפת – פשוט מוסיפים חלב קוקוס ומתקבלת מנה טעימה להפליא."

קראנצ' שוקולד וקרם קוקוס 

לשידרוג נוסף – במקום שוקולד מריר אני משתמשת בשוקולד מריר ממולא נוגט, והמלית הזו מככבת אצלנו לאורך ולרוחב. אפשר לוותר על ההתפחה של לילה במקרר אך זה אין ספק שהבצק מתנהג הרבה יותר טוב אחרי לילה שכזה.

דרגת קושי: בינונית     זמן התפחה: שעה בחוץ ולילה במקרר      זמן אפייה: 30 ד'     2 פסי קרנאצ'

לבצק:

700 גר' קמח (לבן, מלא, כוסמין)

30 גר' שמרים טריים

רבע כוס סוכר או דבש או סילאן

2 ביצים

חצי כוס שמן

קורט מלח

1.5-2 כוסות מים פושרים

למלית:

300 גר' שוקולד מריר (או ממולא בנוגט)

חצי כוס קרם קוקוס

כף או שתיים סוכר או דבש לפי הטעם

לסירופ:

חצי כוס סוכר

חצי כוס מים

מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה ומעבדים עד שהבצק מתאחד. מוסיפים מים לפי הצורך רק עד שהבצק רך וחלק אך לא דביק. מעבדים עוד כ-5 ד'. מעבירים לקערה מכוסה בניילון נצמד ומתפיחים שעה. מעבירים למקרר ללילה.

מכינים את המלית: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בסיר יחד עם חלב הקוקוס, מבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ואם זה לא מספיק מתוק מוסיפים עוד סוכר או דבש. מעבירים לכלי איחסון ושומרים במקרר.

מכינים את הקראנצ': מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים חלק אחד לעלה מרובע בעובי חצי ס"מ. מורחים עליו מחצית מכמות המלית ומגלגלים לרולדה. מכינים גם החלק השני ומעבירים למקפיא לרבע שעה. מוציאים וחותכים כל רולדה בדיוק באמצעה. מניחים חלק אחד של הרולדה כשהמלית כלפי מעלה ומניחים עליו בזווית של תשעים מעלות את החצי השני כשהמלית כלפי מעלה. כעת קולעים לצמה ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות. מכינים באותה צורה גם את הרולדה השנייה. מתפיחים את העוגה חצי שעה. אופים בחום של 180 מעלות למשך 25-30 ד', עד שהבצק זהוב. 2 ד' לפני שהעוגה מוכנה מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים והסוכר בסיר קטן ומבשלים דקה. מסירים מהאש וברגע שהעוגות מוכנות מורחים עליהן בעזרת מברשת את הסירופ החם. מצננים ומגישים.

 

תגובות

* אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש באתר, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע.